Pääjäbä täs räbäs

6/08/2015

007

Taannoin mainitsin, että haluan kirjoittaa itsestäni pienen esittelyn tänne blogiin. Myöhemmin totesin sen olevan yllättävän haastavaa. En tiennyt mistä aloittaa, saatika mitä asioita mainita, sillä kaikki tuntui hyvin henkilökohtaiselta, yleensä kun vain loruttelen. Ehkäpä lorujorinoin tämänkin läpitse. 


S A T U N N A I S I A   S E I K K O J A   M I N U S T A  
&
U N E L M I A   Y  N N Ä  M U I T A   T O I V E A J A T U K S I A    

*toisinaan mietin, mitä asioita haluan nähdä elämäni aikana ja tästä en ole päässyt ylitse, kun sen ensimmäistä kertaa keksin. Elävän flamingon, sen haluaisin nähdä! Mieluiten oikeassa elinympäristössänsä.

*tunnen satunnaisesti temppuilevaa tekniikkaa kohtaan hyvin suurta vihaa, en ole koskaan vihannut ketään ihmistä samassa mittakaavassa.

*punttu on yksi tämän hetken lempisanoistani. Edesmennyt vaarini tapasi käyttä sitä, viitaten tietenkin purkkiin tai muuhun vastaavaan astiaan. 

*pidän räkälöistä sekä 90- tai 80-luvulle jumahtaneista pikkukuppiloista. Innostun helposti kaikesta nostalgisesta sekä mauttomasta ja erityisesti niiden yhdistelmästä. Nämä seikat innostavat minua suuresti valokuvaamaan, erityisesti dokumentaarishengessä. 

*nyt kun päästiin räkälä-aiheeseen, niin spesifi fantasia ensi kesälle onkin pieni ja tiheäilmapiirinen rap-keikka jossain lähiökrouvissa. Esintyyjällä ei ole väliä, tärkeintä on vain saavuttaa uneksumani fiilis.

*suomen kieli ilahduttaa minua usein suuresti! Hassut sekä kuvailevat sanat, osuvat kielikuvat ja oivaltavat riimit saavat minut myhäilemään tyytyväisenä, tämän takia myös elän jonkin sortin suomirap-hurmoksessa. Aiemmasta satunnaisesta sekäkäyttäjästä on tullut viime vuosien aikana hip_hop_henkeen_ja_vereen!! Huh! 

*tein yhden uudenvuodenlupauksen itselleni; lupasin lukea enemmän kirjoja sekä huolehtia kynsistäni enemmän. Minulla on kirja per kuukausi -haaste, mikä kuulostaa aika amatööriltä entisen kirjastoluuharin korvaan, mutta valitettava totuus on, etten enää osaa tarttua kirjaan samalla lailla kuin ennen. Tällä hetkellä meneillä on lupaavan oloinen teos,  Siri Hustvedtin Säihkyvä huone, ja se on toinen lukemani kirja tämän vuoden sisällä. Hieman jäljessä ollaan. 

*minulla on kai jokin kepeä ihastus yöradiota kohtaan. Ei mitään vakaavaa, pientä vispiläkauppaa vain. Joskus nuoruudessani satuin kuuntelemaan ko. lähetystytä ja tunsin suurta viehätystä kaikkia niitä hieman törvelöitä soittajia kohtaan; osa siivuutti juontajan kysymykset täysin, osa teki jotain jankuttamisen sekä jaarittelun välimaastosta, osalla oli pakottava tarve ottaa kantaa tai kertoa jokin hieman nyrjähtäneen ja epäsovinnaisen kuuloinen juttu, johon juontaja ei enää kyennyt vastaamaan mitään kokonaisella lauseella. 

*pidän väreistä. Ne ovat tärkeä osa pukeutumistani sekä muita inspiroivia asioita. Minulla on aina vaihtelevia lempiyhdistelmiä, tällä hetkellä pidän esimerkiksi oranssinpunaisen, pastellimintunvihreän sekä vaalean lilan epäsovinnaisesta liitosta. En ehkä niinkään pukeutumisessa, mutta esimerkiksi taitossa yms. graafisessasuunnittelussa ne toimivat erinomaisesti.
Vaatteissani tykkään pastellimintunvihreän sekä tummansinisen yhdistelmästä. Valokuvissa inspiroidun oranssipunaisesta vasten tummanvihreätä. Mieltymys värejä kohtaan alkoi varmaankin jo joskus lapsuudessa, sillä kävin koulua, jossa piirrettiin väriliiduilla tai -kynillä päivittäin.

*minulla on outo, romanttinen suhtautuminen kebab-pizzerioiden etikkaisiin salaatteihin. Kerran tein kamuni Miinan (samankaltaisia mieltymyksiä) kanssa tarkoituksella huoltoasemasalaatteja imitoivan version. Tärkeimmät ainesosat olivat kaali- sekä porkkanaraasteet, etikkakurkut, jalapenot, ananakset, makaroni sekä etikkainen kastike. En oikein osaa perustella tätä vimmaa, nytkin kirjoittaessani suu alkoi napsata.

*Pepe Willberg näyttää mielestäni leudolta. Se ei ole ehkä perinteisin sana kuvailemaan ihmisen ulkonäköä, mutta toimii tässä tilanteessa täydellisesti. Tästä päästäänkiin erääseen lemppariseikkaani; adjektiivien epäsopivaan ja nyrjähtäneeseen käyttöön, joka kuitenkin voidaan tulkita hyvin kuvailevaksi.


Huh jäi melko lailla epämääräiseksi, mutta ainankin tekijänsä näköinen, jos ei muuta. ^____^
Linda

Ps. Onks samoi???

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihanaa että tää blogi on vielä olemassa. En ole aikoihin käynyt. Pepe Willberg on just tommonen. Värit on tosi hieno asia elämässä ja myös radio yöllä. Tästä voisi summata, että dikkaileet tuollaisista vähän pysähtyneistä asioista? Joissa on joku oma fiiliksensä. Joissa eri vuosikymmenet kohtaa sulassa sovussa ilman arvostelua.
    Terv. salainen ihailija

    VastaaPoista
  2. Wanderer, hah jep! Blogi on pystyssä, vaikken ole aikoihin tänne kirjoittanutkaan! Nyt tuli kuitenkankin uusi inspiraatio! Hyvin analysoit noita tykkäämisaiheitani, heh! :- D Ilostuin kovasti kommentistasi, kun pitkästä aikaa kävin täällä!

    VastaaPoista

L U K I J A T