Fäboda

9/06/2016

linda06  

Kyyköttelyä kallioilla, kuumaa hiekkaa, käppyrämäntyjä - sellaisia seikkoja sisälsi pyöräretkeni Fäbodaan, Pietarsaaren helmeen. Vaikka olenkin asunut Jeppiksessä kolme vuotta, olen jostain syystä käynyt Fäbodassa vain kerran. Hmmh. Muutin Pietarsaareeen opiskelujeni takia, enkä koskaan aiemmin ollut edes käynyt kyseen omaisessa paikassa. Nuoruudessani mielsin aina Pohjanmaan vihoinviimeiseksi paikaksi asua - sellaiseksi umpimieliseksi peltorykelmäksi. Tamperelaisesta näkökulmastani niin Itä-Suomi kuin hyvin pohjoinenkin osa Suomea kuulostivat huomattavasti miellyttävimmiltä asuinpaikoilta. Päädyin kuitenkin sille aluelle, minne vähiten ikinä suunnittelin muuttavani. Kaksikielisyys on kaupunkia raikastava seikka, ja aluksi tuntui, että olisin ollut ulkomailla. Muuttaminen pois omasta kotikaupungista tuo myös uutta näkökulmaa yllättäviin asioihin; yhtäkkiä tampereen murre, joka ei ole mielestäni ollut koskaan erityisen kaunista, alkoi kuulostaa kotoisalta ja ilahduttavalta, jopa ylpeyttä herättävältä. Ja muutkin asiat, joita asuinvuosinani Tampereella parjasin, tuntuvat kokeneen kasvojenkohotuksen. Sellainen satunnainen mansejunttius saattaa tuntua toisinaan peräti sydäntä lämmittävältä! Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Kotikaupunki sen kuin komistuu silmissä, kun itse on muilla mailla? Kysymyksiä heitellään ilmoille, ja ehkä joku viidestä (?) lukijastana rohkenee vastata?


Linda


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Niin no.. useamman ulko-oululaisena vietetyn vuoden jalkeen Ouluun paluu lomalle tuntui samaan aikaan erittain kotoisalta mutta myos luotaantyontavalta etta olempas tehnyt hyvan valinnan kun olen lahtenyt sielta muualle. Aina oululaisen kohdatessaan maailmalla tulee kuitenkin sellainen yhteenkuuluvuuden tunne niinkuin samaa perhetta oltais kun on sama holokynkolokyn murre ja kaikki.

    Voisit sa vahan useamminkin paivittaa tv. uskollinen_lukija91

    VastaaPoista
  2. Nea, oi onpas kivaa kun kommentoit, taidan tunnistaa sut! ;- ) Sä olet selkeästikin valinnut Pietarsaarta paremman oleskelupaikan, sillä aina Jeppiksestä palatessani Tampereella tunnen iloa. XD Haa suunnitelmissa on aktivoitua blogitouhujen suhteen, joten höpinää luvassa!

    VastaaPoista

L U K I J A T